Kuchnia

sałatki

Sałatka z paluszków krabowych z selerem i kukurydzą


opakowanie paluszków krabowych
- pół pęczka selera naciowego
- puszka kukurydzy
- 1 jabłko
- łyżka soku z cytryny
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżka ketchupu
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz cytrynowy
- kilka orzechów włoskich do posypania

Seler umyj dokładnie i pokrój na 0,5 cm kawałki. Dodaj odsączoną kukurydzę. Jabłko, bez obierania ze skórki, potnik w słupki. Wszystko skrop sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj. Paluszki krabowe potnij też w 0,5 cm kawałki i dodaj do warzyw. Warto od tego momentu bardzo delikatnie mieszać sałatkę aby paluszki się nie rozpadły.
Do kubeczka włóż jogurt, ketchup i majonez i dokładnie wymieszać. Wlej do sałatki, dopraw solą i pieprzem cytrynowym i wymieszaj. Ewentualnie można dodać szczyptę cukru.
Sałatkę odstaw do lodówki na 2 godziny aby się przegryzła.
Przed podaniem posyp niezbyt drobno posiekanymi orzechami.

Sałatka jest dość wytrawna. Pyszna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation