Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

sałatki

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka

Składniki (4 porcje):
200g kaszy jaglanej
mały ogórek
50g rodzynek
pół czerwonej cebuli
około 10 pomidorków koktajlowych
puszka tuńczyka w oliwie
pęczek natki pietruszki
limonka
sól
świeżo mielony kolorowy pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Warzywa pokroić na mniejsze kawałki: ogórek w ćwiartki a następnie w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół, czerwona cebula w kostkę.

Ogórki, pomidory, cebulę, rodzynki, rozdrobnionego tuńczyka oraz posiekaną natkę pietruszki dodać do kaszy. Wymieszać, doorawić sola i swieżo mielonym pieprzem.

Skropic lekko oliwą z oliwek oraz sokiem z limonki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation