Kuchnia

mniam mniam

Kanapka z grilowanym udkiem z kurczaka, warzywami i pastą z rukoli - kuchnia+
Składniki:

3 podudzia z kurczaka
szczypta soli
szczypta pieprzu
łyżka suszonej papryki słodkiej
2 pikantne papryczki
łyżka ostrej musztardy
0,5 cytryny
kilka gałązek tymianku
torebka spożywcza
ulubiony chleb
3 łyżki masła
świeży ogórek
sałata rzymska
Pasta z rukoli:
0,5 kostki sera feta
2-3 garście rukoli
2 łyżki uprażonych orzechów włoskich
szczypta pieprzu
0,5 cytryny
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Do torebki włóż kurczaka. Dodaj sól, pieprz, paprykę suszoną, pikantne papryczki, musztardę, sok z połówki cytryny i tymianek. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, aby kurczak był jeszcze bardziej aromatyczny.
Następnie piecz kurczaka w 180 stopniach ok. 20 minut.
Po upieczeniu posiekaj mięso.
W tym czasie przygotuj pastę z rukoli. Do pojemnika wrzuć fetę, rukolę i orzechy. Dolej sok z połówki cytryny, oliwę i dopraw pieprzem. Wszystkie składniki zblęduj na jednolitą masę.
Chleb pokrój w grube kromki, posmaruj masłem i zgrilluj na patelni.
Ogórka pokrój w plastry i przygotuj kilka liści sałaty.
Kromki posmaruj pastą z rukoli, następnie połóż liście sałaty, plastry ogórka i oczywiście aromatycznego kurczaka. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation