Kuchnia

mniam mniam

Zupa ziemniaczana - kuchnia+
Składniki:

3 marchewki
pietruszka
mała cukinia
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
cebula szalotka
pieczona główka czosnku
wędzone żeberka wieprzowe
3 l wody
50 dkg ziemniaków
seler
seler naciowy
30 dkg boczku
2 garści groszku
2 łyżki musztardy
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i cukinię pokrój i przełóż do garnka. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki, cebulę, pieczony czosnek i wędzone żeberka. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Gdy zupa będzie prawie gotowa pokrój ziemniaki, seler naciowy i wrzuć do zupy. Dodaj groszek. Na patelni podsmaż boczek i dodaj go do zupy. Dla smaku przypraw musztardą i świeżym lubczykiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation