Kuchnia

zupy

Pomidorowa bez zabielania

Składniki: pół kilograma skrzydełek lub nóg z kurczaka, duża cebula, dwie marchewki, słoiczek dobrego koncentratu pomidorowego 30 proc., sól, pieprz, ziele angielskie, makaron jajeczny, natka pietruszki.

Zrób tak: cebulę posiekaj i zrumień lekko w suchym garnku (to wydobędzie z niej aromat), dodaj kurczaka, zalej wodą, dopraw solą, zmielonym pieprzem i zielem angielskim, gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę, na ostatnie 10 minut dodając pokrojoną w plasterki marchewkę. Kawałki kurczaka wyjmij i odłóż. Do zupy dodaj przecier pomidorowy, dokładnie wymieszaj, wrzuć 2-3 garście makaronu i gotuj około 10 min. Mięso oddziel od kości, dorzuć do zupy. Na koniec dodaj też posiekaną natkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation