Kuchnia

Slodkosci wege

jadłonomia · roślinne przepisy
Różane pralinki

Składniki:
•1 szklanka migdałów
•1/2 szklanki wiórek kokosowych
•3/4 szklanki daktyli, namoczonych przez kwadrans w ciepłej wodzie i dokładnie odciśniętych
•1/4 łyżeczki cynamonu
•1/4 łyżeczki kardamonu
•3 łyżki wody różanej
•szczypta soli

Przygotowanie:
1.Migdały, wiórki, sól i przyprawy zmielić w blenderze lub młynku na mąkę. Dodać namoczone daktyle oraz wodę różaną i zmiksować w pojemniczku blendera na kleista masę.
2.Wilgotnymi rękami lepić małe kulki, które można obtoczyć w dodatkowych wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce przez przynajmniej dwie godziny, przechowywać do dwóch tygodni w szczelnym pojemniku. Najlepsze są kilka dni po zrobieniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation