Kuchnia

ciasta

Racuchy z borówką
Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia.
20 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 3 szk. mąki pszennej
• 600 g serka homogenizowanego waniliowego
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3 łyżki cukru pudru
• 4 jajka
• 100 ml mleka
• Cukier puder do posypki
• 100 g borówek
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
2. Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
3. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką cisto, smażę z każdej strony.
4. Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
5. Smacznego.
https://www.kulinarnachwila.com/2022/03/racuchy-z-borowka.html#more
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation