Kuchnia

ciasta

Ciasto z czereśniami i Caviarem
Ciasto, bez pieczenia które zrobisz w kilka minut, taki ciastem na pewno zaskoczysz Gości. Masa sernikowa a w niej kuleczki z sokiem, wypróbuj przekonaj się.
Porcji 20
Forma 24 cm x 24 cm
Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
• 220 g herbatników kakaowych
• 100 g masła
• 1 kg sera sernikowego z wiaderka
• 3 galaretki przezroczyste
• 600 ml wody
• 8 łyżek cukru pudru
• 330 ml śmietany 30%
• 300 g fruit caviar różne kolory
• 2 galaretki wiśniowe
• Kilka czereśni do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Galaretki przezroczyste rozpuszczam w 200 ml gorącej wody, czerwone galaretki rozpuszczam 400 ml gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
2. Herbatniki kruszę, łączę z rozpuszczonym masłem. Masę herbatnikową układam na dnie formy.
3. Śmietanę ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru. Do śmietany dodaję stopniowo ser sernikowy oraz wystudzone galaretki przezroczyste, cały czas miksuję mikserem.
4. Na koniec do masy sernikowej dodaję kuleczki fruit caviar, mieszam delikatnie łyżką.
5. Masę sernikową wykładam na masę herbatnikową.
6. Na masie układam wydrylowane czereśnie i zalewam wiśniowymi galaretkami.
7. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
8. Gotowe.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation