Kuchnia

przepis na obiad

zupa szpinakowa

1 paczka mrożonego szpinaku (ja miałam świeży)
skrzydełka na zupę
2 marchewki
1 pietruszka
pół małego selera
pół pora
ziemniaki
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
2 łyżki masła
sól,pieprz
jajka gotowane
śmietana



W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy skrzydełka; solimy. Gotujemy. Skrzydełka wyjmujemy; oddzielamy mięso i wrzucamy do zupy. Następnie dodajemy obrane ,umyte i pokrojone ziemniaki oraz starte na dużych oczkach
warzywa. Gotujemy ok 10 minut

Szpinak, dodajemy nierozmrożony do zupy, gorący wywar nam go doskonale rozmrozi. Ja miałam świeży szpinak więc najpierw go zblanszowałam a następnie rozdrobniłam blenderem. Zagotowujemy całość.

Cebule obieramy ,drobno siekamy i podsmażamy na maśle na złoty kolor; dodajemy czosnek; dodajemy do zupy.
Zupę doprawiamy do smaku sola, pieprzem i zaprawiamy śmietana.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation