Kuchnia

Przepisy

Uroda Życia poleca: kasza jaglana z cieciorką, pieczonymi burakami i fasolką szparagową / Kulinaria - Wizaz.pl

Składniki:
cieciorka [250 g] (lub 300 gram)
buraki (upieczone do miękkości i pokrojone w plstry)
fasolka szparagowa (ugotowana do miękkości)
kasza jaglana
kasza jaglana [1 szklanka]
woda [3 szklanki]
kurkuma [1 łyżeczka]
masło [1 łyżka] (klarowane)
sól

Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną upraż na dnie garnka.
2. Dodaj klarowane masło, kurkumę, sól, wymieszaj i ostrożnie zalej wrzącą wodą (będzie mocno parowało).
3. Jeśli chcesz, by kasza była sypka, gotuj ją pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 30 min.
4. Po ugotowaniu garnek z kaszą owiń kocem, to świetna ochrona termiczna. Taka kasza jest ciepła przez cały dzień.
5. Na talerzach ułóż kaszę jaglaną, cieciorkę, pieczone buraki i fasolkę szparagową. Całość polej winegretem z czosnkiem. Możesz również dodać pesto z natki pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation