Kuchnia

Przepisy

Kurczak po meksykańsku / Kulinaria - Wizaz.pl


Składniki:
pierś kurczaka [2 szt.]
cebula [2 szt.]
czosnek [4 ząbki]
papryka czerwona [1 szt.]
papryka zielona [1 szt.]
kukurydza konserwowa (1 puszka)
fasola czerwona (2 puszki)
pomidory (1 puszka - bez skóry)
chili (przyprawa)
sól
pieprz czarny
olej [1 łyżka]

Przygotowanie:
Danie z serii jednogarnkowych - szybkie i proste w przygotowaniu.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i razem podsmażyć kilka minut aż mięsko się przyrumieni.
Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa razem z pomidorami i dusić po przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawić solą, pieprzem i chili - musi być ostre.
Podawać z ryżem.

Jedną puszkę fasoli można zastąpić fasolą w sosie pomidorowym cayenne a przyprawę chili świeżymi papryczkami.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation