Kuchnia

Przepisy

Ryżowe rozmaitości
Składniki

20 dag fasolki szparagowej
1 szkl. ryżu arborio
1 cebula
8 małych pomidorków
1 łyżka masła
2 łyżki startego parmezanu
pieprz
2,5 szkl. bulionu

Sposób przygotowania

1. Fasolkę oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na szklisto na maśle. Domieszaj ryż, smaż 2 minuty. Zalej 1 szklanką gorącego bulionu, zmniejsz ogień. Gdy ryż wchłonie płyn, dodaj fasolkę, wlej 1/2 szkl. bulionu. Gotuj pod przykryciem, dolewając resztę bulionu.

2. Pomidorki opłucz, przekrój. Gdy ryż i fasolka będą miękkie, wsyp parmezan, dopraw pieprzem. Domieszaj pomidorki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation