Kuchnia

Przepisy

S k ł a d n i k i: (dla 4 osób)

- 1 szklanka kaszy bulgur (przed ugotowaniem)
- 1 czerwona papryka
- 10 kawałków suszonych pomidorów
- 1 garść czarnych oliwek
- 0,5 pęczka kolendry
- 1 łyżeczka pasty harissa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 limonka

S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:

kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie w proporcjach 1:2. paprykę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą, dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, ugotowaną kaszę oraz posiekaną kolendrę, mieszamy. podajemy z ćwiartką limonki. przepyszne danie!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation