Kuchnia

A Gusto Mio

Ciasto kokosowe z Nutellą
Składniki na spód:

120 g masła
100 g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki kakao
200 g pokruszonych herbatników
100 g wiórków kokosowych
20 g rodzynek

Skladniki na masę:

3 łyżki żelatyny lub 3-4 listki żelatyny
50 g masła
100 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny
400 g serka homogenizowanego o smaku kokosowym
20 g wiórkow kokosowych

Dekoracja:

Nutella

Przygotowanie :

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao.

Cały czas mieszamy, aż składniki się połączą.

Dosypujemy pokruszone na piasek herbatniki, wiórki kokosowe i rodzynki.

Dokładnie mieszamy i jeszcze ciepłą powstałą masą wykładamy dno tortownicy o średnicy 24 cm.

Odstawiamy do ostygnięcia, najlepiej do lodówki.

Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie.

Następnie zalewamy odrobiną (20 ml) wrządku i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, po czym zostawiamy do wystudzenia .

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier puder, sok z cytryny i dokładnie mieszamy, - zostawiamy do przestygniecia.

Masę maślaną łączymy z serkiem (yogurtem) o smaku kokosowym, wiórkami kokosowymi oraz żelatyną i wykładamy ją na spód kakaowo-ciasteczkowy.

Wyrównujemy wierzch i schładzamy w lodówce, aż masa stężeje.

Dekorujemy Nutella w dowolny wzór.

Smacznego!

www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation